Erasmus Plus 2014-2020 Action Key 1CLOSE

Are you a teacher?

ALL OUR COURSES CAN BE FINANCED WITH SCHOLARSHIPS by European Program ERASMUS PLUS.

Send inquiry through your school with the following code:

PIC 932395914

For further iformation about Erasmus Plus please contact your National Agency or your school.
change font size

MAGUNKRÓL

KURZUSAINKRÓL

SPECIÁLIS KURZUSOK

BIZONYÍTVÁNYOK ÉS OKLEVELEK

Porta d'Oriente - "Kelet Kapuja"
Az Olasz Nyelv és Kultúra Iskolája

KÜLFÖLDI HALLGATÓK SZÁMÁRA LÉTESÜLT OLASZ NYELVISKOLÁNKRÓL

Porta d'Oriente az olasz nyelv és kultúra iskolája

   Külföldiek számára létesült olasz nyelviskolánk Otranto-ról, Olaszország legkeletibb városáról kapta nevét. A városról, ahol az intézmény székhelye a történelmi belvároshoz közel, a tengerparttól 200 méterre található.
   A hallgatók, akik Olaszországban szeretnék tanulni az olasz nyelvet, oktató szoftverekkel felszerelt tantermekben tanulhatnak, s egy könyvekkel, tanulmányokkal, regényekkel, szótárakkal, az olasz sajtó napilapjaival, valamint az olasz mozi kultuszfilmjeivel rendkívül jól felszerelt könyv- és videotár is rendelkezésükre áll.

INNOVÁCIÓBAN ÉLENJÁRÓ ISKOLA

   A Porta d'Oriente olasz nyelviskola európai partnerekkel dolgozik együtt az olasz nyelv külföldi nyelvtanulók számára történő elsajátíttatását célzó innovatív projektek kidolgozásában. Részt vesz egy nyelvoktatással foglalkozó európai hálózat LINGUA programjában, melyben más intézetekkel működik együtt oktató és módszertani anyagok fejlesztésében. Intézetünk minden évben olyan nemzetközi műhelyek, találkozók, kulturális események helyszíne, melyek szervezésében külföldi iskolák is részt vesznek. Mindezt számos csereprogramján keresztül az Európai Unió finanszírozza.
   Az iskolában - az Universitá per stranieri di Siena e di Perugia (a külföldiek sienai és perugiai egyetemeinek) hivatalosan is elismert székhelyeként - CILS, CELI (az olasz, mint idegen nyelv ismeretéről szóló, a Külügyminisztérium által elismert oklevelek) és DITALS (külföldiek számára kiállított olasz nyelvoktatói bizonyítvány) vizsgák teljesítésére van lehetőség. Olasz nyelvi és kulturális intézetünket ezen felül elismerik a svéd oktatási hatóságok (CSN) és kapcsolatban áll a tanártovábbképzést, (kiemelten az olasz nyelvtanárok továbbképzését) megvalósító Socrates / Comenius programokat koordináló nemzeti irodákkal.

HOL TALÁLHATÓ AZ ISKOLA?


corsi di italiano per sranieri - Scuola Porta d'Oriente

   Miért az olaszországi Otranto városában tanulj olaszt?
   Itt minden "emberléptékű": a város, az iskola, s maguk az emberek is. A nagyvárosokra jellemző tömegturizmus elkerüli a települést. Kisvárosban tanulni az olaszt azt jelenti, hogy mindenütt lehetőséged van olaszul beszélni és folyamatos kapcsolatban lehetsz az itteni emberekkel, akik meleg szeretettel fogadnak. Ha a TERMÉSZET, a VENDÉGSZERETET és a KULTÚRA jegyében szeretnéd tölteni szünidődet, itt szívesen látott vendég leszel.
   Időt tölteni a mi iskolánkban azt jelenti: egyedülálló emberbaráti, sport- és kulturális élményekre, tapasztalatokra tehetsz szert. Eltölthetsz egy napot a halászokkal a tengeren, hagyományos népi táncokat tanulhatsz, megkóstolhatod a vidék borait és tradicionális étkeit, felfedezheted a csodás tájat kerékpáron vagy lovon, csónakon bejárhatod a tengerpartot, vagy egészen közvetlenül vehetsz részt a területen található számtalan régészeti feltárás valamelyikének munkájában.
   I Borghi più belli d'Italia2002-ben, 2003-ban, 2004-ben és 2010-ben Otranto városa nyerte el a "Legambiente" és a "Touring Club" (a környezetvédelemért, valamint a turizmusfejlesztésért létrehozott olasz szervezetek) által, az Olaszország legtisztább tengere címért meghirdetett "5 vitorla díj"-at. A város az Olasz Önkormányzatok Nemzeti Társasága által szerkesztett, s a legszebb olasz településeket rangsoroló listán is az első helyezettek között szerepel.
   Borgo Antico - Sito messaggero di paceOtranto a nemzetközi turizmusnak is fontos vonzáskörzete, s a Görögországgal való kapcsolattartásnak kiindulópontja. A Salento, Puglia tartomány és egész Olaszország leginkább ismert és elismert helyszínei, területei közé tartozik. Az okok, melyekért érdemes ide eljönnöd: a kristálytiszta tenger, az éghajlat, a kultúra és a hagyományok. Azért figyelem, az óvatosság nem árt., ha Otranto valakit rabul ejt, soha többé nem engedi el.!

A TANTERMEK

   Tantermeink légkondicionáltak, audiovizuális eszközökkel felszereltek. Használható a tanulmányokkal, novellákkal, szótárakkal, folyóiratokkal, valamint a leghíresebb olasz filmekkel felszerelt minikönyvtár.

INTERNET ÉS E-MAIL

   Hallgatóink térítésmentesen vehetik igénybe az e-mail- és internet-szolgáltatást.

corsi di italiano per sranieri - Scuola Porta d'Oriente

   Az alábbiakban összefoglaltuk mindazokat az előnyöket, melyek miatt éppen a csodálatos olaszországi Salento területén érdemes tanulni az olasz nyelvet::

- Az otranto-i emberek olaszul beszélnek. A dialektusban beszélők kicsiny közösségei - Olaszország valamennyi régiójához hasonlóan - csak néhány zónában vannak jelen.
- Szerencsés módon tartományunk, Puglia azon, - meglehetősen kisszámú - olasz övezetek egyike, melyeket nem érintenek a tömegturizmus kedvezőtlen hatásai. Az emberek nem beszélnek angolul, így aki az olasz nyelvben való teljes elmélyülés lehetőségét keresi biztos lehet abban, hogy valódi "angolmentes" élményben lesz része. Az otranto-i turizmus 90 %-ban ugyanis belföldi turizmus, így ide turistaként is olaszok érkeznek.
- Újabb előny, hogy a tartományunkba érkező turistákat kulturális érdeklődésük vezeti ide, s ez nem esik egybe a tömegturizmus érdekeltségeivel. Az ilyen turistát Puglia kultúrája, történelme, tradíciói és konyhaművészete vonzza. Otranto, - mint minden más tengerparti olasz város -, hagyományosan csak augusztusban turisztikai célpont.
- A salento-i félsziget olyan terület, mely lassabban és mélyebben lélegzik. Észak tomboló, őrült, kaotikus életvitelét szinte szétzúzza, megsemmisíti ezen időtlen táj atmoszférája. Az embereknek mindig van idejük, s van bennük elég figyelmesség ahhoz, hogy beszélgessenek veled (olaszul!). Meglehetősen nagylelkűek, ha odaadó segítségükre van szükséged. A bűnözés itt nincs jelen, ugyanakkor magadba szívhatod a pihentető nyugalom érzését.
- A tenger, mely Otranto partjait mossa, nem egyszerűen csak a kék különböző árnyalataiban pompázik: egyenesen a legkristálytisztább egész Olaszországban! A legutóbbi három esztendőben Otranto végzett az első helyen a legtisztább tenger címért indított versenyben.
- Otranto-t és környékét az érintetlen természet és annak illatai, fűszeres aromái, a természetes illatok jellemzik. A területet olívaligetek, szőlőskertek és gyümölcsösök borítják. A vegetáció részei a kaktuszok, pálmák és píneaerdők. Sok a természetvédelmi övezet, - közülük egy a WWF listáján is szerepel -, s az ember jelenlétét nélkülöző érintetlen partszakasz. Iskolánk érdekes, a terület megismerését célzó kirándulások lehetőségét kínálja.
- A nyelv elsajátíttatásának módja barátságos, személyes és gondos. S hogy hallgatóink számára - a szakszerűség megtartása mellett is - megőrizzük a családias jelleget, közepes / kicsi iskolát tartunk fenn.
- Dél-Olaszország éghajlata igazán ideális: az északon jellemző hideg telek itt ismeretlenek. A nyár 25 °C körüli átlaghőmérséklettel áprilistól októberig tart. Az augusztusi meleget az Adriáról érkező hűvös szellő enyhíti.
- Otranto mindazokat a szolgáltatásokat biztosítja, melyekre a hallgatóknak szükségük lehet. A városban bankok, utazási irodák, szupermarketek, autó-, motor- és kerékpárkölcsönzők, éttermek, pizzériák, sörözők, diszkók találhatók, s a különféle kulturális előadások, események, a mozi, a színház és a koncertek (nyaranta szabadtéren) éppúgy jelen vannak, mint a turisztikai fogadóképesség legszélesebb palettája.

Translated by Rita Dunai

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK

KÜLÖNLEGES AJÁNLATOK

KULTURÁLIS PROGRAMOK
ÉS SPECIÁLIS CSOMAGOK

OTRANTO VÁROSA ÉS PUGLIA TARTOMÁNY

UTILITIES & SOCIAL

 • Carla, David and family from Boston italian language school...the experience unforgettable for people of all ages. Attending the Scuola Porta d'Oriente is the opportunity of a lifetime and the school has my highest recommendation on all counts. If you travel the world, you will not find a more enchanting place or…read more >>
 • Madeleine from Swiss Mi é piaciuto molto il mio soggiorno a Otranto, il tipo di scuola mi conviene perfettamente. Per quanto riguarda la qualità dell'insegnamento, l'ho trovata excellente. E importante per me, ringraziare le mie professoresse. Le loro competenze pedagogiche, la loro pazienza e il loro entusiasmo mi hanno permesso d'imparare velocemente…read more >>
 • Sylke from Germany ...ora e esattamente un anno fa, che io ho fatto un corso d'Italiano nella Scuola Porta d'Oriente. Nella questa settimana ho imperato molto di nuovo sulla regione e in Italiano. E per le conversazione nelle lezioni ho potuto pratticare la conoscenza nuova. Nella nostra regione si deve cercare a lungo per queste lezioni…read more >>
 • Tina and Lionel fron London italian language schoolLionel and I loved the school because:
  - They have a nice, professional, dynamic team and they are very flexible, they can adapt their lessons to your needs.
  - They are located in Otranto, it's a beautiful, very interesting and incredibly rich in history part of Italy…read more >>
 • Maryse et Sylvianne from Belgium Chère Barbara, Nous voici bien rentrées de vacances, un peu mélancoliques d'avoir dû abandonner l'Italie. Nous avons été enchantées des cours que tu nous a donnés et entretenons notre italien en lisant dans la langue: nous ne voulons pas perdre les bénéfices obtenus…read more >>
 • Annie from France ...Nostro gruppo ha avuto un'insegnante particolarmente competente che ha tenuto un corso tanto interessanto e vivo. Con la tua contribuzione entusiastica e grazie alle visite, ho possuto discoprire una regione tanto bella e particolare che non conoscevo, e la cultura affascinante della Grecia Salentina…read more >>
 • Lorenza from Austria ...É stato molto bello da voi; colma di ricordi, che adesso vanno raccontati e saranno ben conservati. Il vostro entusiasmo per la vostra terra, la possibilità di avvicinarsi e aprirsi di più a questa grazie alle vostre spiegazioni e gite, la cordialità della gente, la luce e il caldo - tutte esperienze bellissime…read more >>
 • Kitty from Singapore ...Vorrei ringraziarvi per tutto. Mi sono divertita ad Otranto. Veramente, é un paese bellissimo. Non dimentico mai come ospitale la gente locale lì... Anche mi sono piaciute tantissimo l'escursione organizzate da voi. Eravate così appassionati e le spiegazioni erano chiare e interessanti. Adesso, so un po' di piú dell'italia…read more >>
 • Cynthia from California italian language schoolDear Barbara: I am back in California and I enjoyed seeing the beautiful images on the CD you gave me. Thank you! The memories of those special places are etched onto my soul. Thanks again to you and Angelo for being so gracious and hospitable. I truly mean it when I say that we are friends…read more >>
 • Anna from Sweden I have had a wonderful summer, I got to know a lot of new people and got a lot of new friends. I was staying two more weeks in Italy before I went home to Sweden, I went to St Benedetto del Tronto, Verona and Venezia, but I must say that I liked Otranto and Salento much much better. Thank you Barbara for everything. It has been the best summer in my life!read more >>

DISCLAIMER

large medium small